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islature intended by this Act to provide safeguards and
proterI(':lt]iir{e’x%l: tht:l;‘etail instal]mgnt buyers of motor vehicles. Itlstzfillrlls
to me that it was intended for all payments to be regulated, inc 'i:d bg
the down payment. A conclusion that t'he down payment tEcmt e
made in more than one payment or a series of.pa_yments,lm 01.:jl any
regulation thereof, would not appear to bF:'. within the ¢ efa11') an ew};
dent purpose of this Act and cou%d re§1txlt in an evasion of Paragrap

H practical oses, as I see it. o

% ‘fl;)oruaarg thereforgu;gvised that the answer to your inquiry, in my

opinion, is in the negative.

(No. F-1926—March 20, 1968)

COUNTIES AND COUNTY BOARDS—Roal Estate—Leass, A county is not authorized

to lensa public property for private purposes. N o is a0t required in
UNTIES AND NTY BOARDS—Real Estato—Sale, county
semngci?s renl csstnte, to Cn?ngo such sale at a public sale to the highest bidder.

the
UNTIES AND COUNTY BOARDS—HReal Estate—Sale. A county does not have

mm&o?;? power ?o amachcroesu'tcﬁons to real estate which it sells. .
Honorable Edward Benecki, State’s Attorney, Lawrence County Court

House, Lawrenceville, Illinois:

You have asked for my answer to the following questions: '
“1. Can the county lease real estate owned by it for private, non-public

h as a physicians clinic? N
“ ?fu?twieasns?:ase such real property, what limitations exist on such =

“3 lhiisset?the éounty, in selling real estate owned by the county, make such

blic sale to the highest hidder? ) .
“y izlec:;vzyi’;ug real estate by the county, can th_e county impose restric-
' tions on the future use of the land, as can a private person?

wer to your Question No. 1 is in the negative. I have here-
toforzlil:alﬁlsthat a c)c:untchannot lease public property for pnvei{e pu:-
poses. Copies of opinions to this effect (F 1236, 1964 A. G. Reports
214; F 1478, 1965 A. G. Reports 176) are enclosed. .
In view of the answer to Question No. 1, an answer to Question
i ired. .
e %’;i 1::-:-, I:élv“ifed that in my opinion the answer to your Qu_e§t30n
No. 3 is in the negative since 1 am not aware of any statute requ1rb1.r(1ig
that the county sell its real estate at a public sale to t_he hlghfe_st id-
der. On this general subject matter, I feel I should point 'OUth olr yix;ur
consideration the case, McCord v. Pike, 121 Ill. 288, which held ; a
County Board attempts to sell and convey real estate of the county 01t'
less than its value or to accept an offer of one to purchase thf same ah
a sum less than another offer, or less than they know can be had, suc
Board shall be guilty of a breach of trust and of a fraud.' held
The answer to your Question No. 4 is in the negative. I de thm
an opinion {No. 199, 1962 A. G. Reports 172), a copy is enclosed, that

e | e T T T
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a county does not have the statutory power to attach restrictions to
real estate which it sells and conveys.

(No. F-1927—March. 20, 1968)

FEES AND SALARIES—Compensation of Sulmroisof a2 Treasurer of Reood District.
The fee to be paid is based upon the total amount of all expenditures ond does not apply to
the amount of each fund separately,

eg07S'l'A'l'U’l'ES CONSTRUED--llinois Hevised Statutes 1867, Chapter 121, Paragmph

Honorable John . Bresee, State’s Attorney, Champaign County, Court
House, Urbana, Illinois 61801 -

You have requested my opinion concerning the compensation of a
supervisor for his services as treasurer of a township road district. Your
letter reads in part:

“Under Chapter 121 Paragraph 6-207, the Township Supervisor, as Treas-
urer of a Road District, is entitled to receive a commission upon road monjes paid
out by him under a sliding scale and the act says that this commission is to be
paid proportionately from the respective funds on the basis of payments made
from each fund,

Must the Supervisor, as such District Treasurer, lump all his expenditures to-
gether and then take g 2% commission of the first $5,000 spent of all of such
monies and then take 1% of the next $70,000 of such expenditures, etc., or may
he take 29, of the first $5,000 from the Road and Bridge Fund, 2% from the first
$5,000 from the Permanent Road Fund, 2% from the first 35,000 from the
Building and Equipment Fund and then the 1%, etc.? Under the second method

- the Supervisor's commission would be greater than that under the first method.”

Although I am not the legal adviser to townships, in view of the
nature of the problem I will submit the following for your information.
Section 6-207 of the Highway Code (Illinois Revised Statutes
1967, Chapter 121, Paragraph 6-207) insofar as applicable provides:
trg ° [ o a

Except as otherwise provided in this Code, the district treasurer shall, in
addition to any other compensation to which he is by law entitled, receive a com-
mission upon all road moneys paid out by him in each calendar vear or fraction
thereof during which he holds office, from all funds held by him as district treas.
urer, the amount of such commission to be determined as follows:

2% of the first $5,000 of such expenditures;

1% of the next $70,000 of such expenditures;

14% of the next $50,000 of such expenditures;
an

14 % of the balance of such expenditures.

Such commission shall be paid proportionately from the respective funds on
the basis of payments made therefrom.

No commission shall be allowed on funds paid over to his successor or on
moneys paid out in payment of the principal of bonds or other borrowed money.”

It is necessary in determining the amounts payable under the
above quoted provisions to determine the legislative intent. The legis-
lative intent must be sought primarily from the language used and
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